Топ-тема
Як твоє самопочуття?
Та все нормально. Запитання с приводу позиції самого народного депутата. Я хотів би на цьому акцентувати увагу, бо це про відповідальність, про наше з вами ставлення до життя і здоров’я інших людей. Якщо брати до уваги останню інформацію, що сам пан Сергій приїхав із Європи 11 березня і, за його ж словами, наступного дня у нього були симптоми, то виникає питання: а чому ж йти на ефір 13-го числа? Якщо вже 12-го ти міг зробити певний висновок. Адресую це питання до пана Сергія.
Зараз ми можемо пережити на практиці, як дезіфінкуватися, як працює наша медицина. Ми чуємо, що є людина, яка захворіла, і повинні знайти коло осіб, які контактували з цією людиною, і попередити. З тобою хтось зв’язувався?
Позиція МОЗ з цього приводу нам вже відома, що вони роблять все можливе для того, аби з’ясувати саму цю передачу, цей ланцюг виявити. Але в нас є інша позиція. Якщо, приміром, ти нормально себе почуваєш, то відповідно тобі бити на сполох ще зарано. Що казали інші народні депутати, які були на ефірі пан Юрчишина та пан Пушкаренко, то вони пішли на самоізоляцію. Тут питання, до якого числа, бо пан Юрчишин до 23-го, якщо я не помиляюся, тобто до початку наступного тижня. Хоча, в принципі, два було б варто пересидіти. Поки що цей ланцюг визначаю я. Відповідно це коло моїх рідних – в школі карантин, дружина також обмежує контакти. Відповідно два тижні ми, запаковані не тільки гречкою, а й гарним настроєм, надіюсь, без симптомів добудемо на карантині.
Як відбувається самообсервація в домашніх умовах?
Поки що проявів немає, і відповідно у нас контакт дуже близький, за великим рахунком. І відповідно тут маску носити немає сенсу. Маска в цьому плані допоможе? Ні. Але ми обмежуємо нашу родину у виходах абсолютно на вулицю, у контактах з іншими людьми, і відповідно ось така обсервація у нас спостерігається.