facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Як "сепаратисти" самі себе захопили: Військовики з автоматами та БТР у центрі окупованого Луганська

21.11.2017

Сьогодні вранці в сепаратистських ЗМІ з'явилася інформація про те, що центр Луганська захопили військовики без розпізнавальних знаків. І вже за кілька годин "керівництво республіки" заявило про припинення діяльності "української диверсійно-розвідувальної групи"

Сьогодні вранці, 21 листопада, центр окупованого Луганська заблокували люди у військовій формі з автоматами і бронетранспортером, які, за повідомленнями сепаратистів, не мали ніякого стосунку до їхніх угруповань. Вже по обіді ті ж сепаратистські сайти поширили офіційну заяву "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета, в якому йдеться про те, що в "республіці" припинили діяльність "української диверсійно-розвідувальної групи".

Так, близько 10:00 люди в балаклавах і з автоматами оточили адміністративні будівлі, зокрема будівлю так званого "МВС ЛНР", і перекрили прохід і проїзд вулицями.

На будь-які прохання розповісти про те, що відбувається, люди у військовій формі або нічого не відповідали, або говорили: "Без коментарів", або називали свої дії "плановими навчаннями".

Також Дмитро Снєгирьов, громадський активіст з Луганщини заявив в коментарі "112 Україна", що наразі не підтверджується інформація про те, що до Луганська прибув загін з "ДНР":

"Поки ця інформація не підтверджується, але у 2016 році саме бойовики "ДНР" брали активну участь у придушенні так званого державного заколоту на території "ЛНР". Більше того, тоді саме бойовики "Спарти", підрозділу, підпорядкованому Захарченку, виконали найбільш брудну роботу, а це арешт заколотників і фізичну ліквідацію лідера бойовиків Чепкалова, який був в опозиції до Плотницького. Тоді Плотницький не виконав взятих на себе зобов’язань щодо передачі контролю "ДНР" частини вугільного ринку "ЛНР" і відповідно контролю над випуском лікеро-горілчаної продукції на території "ЛНР". Скоріше за все, йдеться про старі рахунки між Захарченко і Плотницьким", - розповів Снегирьов.

Згодом очевидці повідомили про те, що під "управління МВС" у Луганську підігнали БТР.

"У Луганську під "управління МВС" підігнали БТР, будинок оточили озброєні люди, деякі з ручними гранатометами. Схоже, Корнет вирішив "оскаржувати рішення" суду щодо свого звільнення з посади міністра. Тепер головне, щоб у процесі "подачі апеляції" не постраждали жителі навколишніх будинків. Ці воювалки відбуваються в самому центрі міста", - написав Андрій Діхтяренко у Facebook.

скриншот
IPnews

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відправив у відставку "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета, однак Корнет відмовився підкорятися цьому наказу. Деякі інформагенції сепаратистів повідомляли про те, що саме Корнет забарикадувався в будівлі "МВС".

Водночас на сайті ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького з'явилася інформація про те, що він усунув від посади "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета у зв'язку з порушенням стосовно останнього кримінальної справи.

Після цього на сайті "МВС ЛНР" з'явилося звернення колективу "МВС" до Плотницького з проханням не цькувати Корнета. Співробітники стверджують, що Корнета обмовили з метою дискредитації органів внутрішніх справ і дестабілізації в "Луганській народній республіці".

Однак за кілька годин Ігор Корнет зробив заяву про те, що в самопроголошеній "Луганській народній республіці" припинили діяльність "української диверсійно-розвідувальної групи". А повідомлення про його відставку було сфабриковано "високопоставленими чиновниками прокуратури ЛНР".

За словами "глави МВС", члени групи хотіли влаштувати на території "республіки" резонансні теракти. Більшість диверсантів було затримано. Інших членів групи та їхніх поплічників продовжують шукати.

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький виніс рішення щодо арешту директора "ДТРК ЛНР" Анастасії Шуркаєвої, яку підозрюють у причетності до діяльності українських спецслужб. Сьогодні вранці вона була в ефірі "ДТРК ЛНР", з нею обговорювали Всесвітній день телебачення.

"Правоохоронні органи" також встановили, що "керівник адміністрації глави ЛНР" Ірина Тейцман і "начальник служби урядової безпеки МВС ЛНР" Євген Селіверстов причетні до інсценування "державного перевороту" в "ЛНР" у вересні 2016 року. Плотницький також постановив їх заарештувати, заявив "глава МВС".