facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Олександра Устінова: «Потрібно було вводити гнучкий карантин одразу, а не доводити людей до зубожіння»

21.05.2020

Карантин в Україні продовжено до 22 червня. Щоправда, Кабмін скасував деякі обмеження, і вже від завтра запрацює міський та міжміський транспорт, відкриються готелі. Можна буде відвідувати церковні служби, проводити спортивні змаганні також дозволено, відкриється метрополітен. Своє ставлення до продовження карантину та обмежень, які залишаються, прокоментує для глядачів «Доброго ранку, Країно!» Олександра Устінова – народний депутат, фракція «Голос»:

«Фракція «Голос» завжди виступала за те, що карантин має бути гнучким. Що таке гнучкий карантин? Це фактична можливість влади на місцях регулювати, що має працювати, а що не має. І у нас відразу ввели один із найжорсткіших карантинів, який взагалі в світі можна було побачити, тому що в тій самій Італії, коли відбувалися найстрашніші події, які ми всі спостерігали, все одно працював громадський транспорт і працювали невеликі заклади. У нас, на жаль, почалася із цим карантином епоха бідності, бо у нас повністю залишили без можливості заробити хоч будь-яку копійку малий та середній бізнес. Ми знаємо, що у нас величезна проблема з маленькими фермерами, які не мають змоги повернути ті борги, які взяли для посівів. І, на жаль те, що зараз відбувається, це те, що мала зробити влада ще місяць тому принаймні, а то і з самого початку. Ми говоримо про те, що у нас кількість інфікованих не зменшилася, але почали знімати карантин лише через те, що люди почали вже плювати на те, що їм сказали сидіти вдома, тому що їм їсти немає на що, виходити під Кабмін і влаштовувати акції протесту.

Так навіщо було доводити людей? Тим паче коли побачили всі, яка несправедливість зараз відбувається, коли в нас не працюють, скажімо, маленькі кав’ярні на винос, як це залишили працювати в усьому світі, але в нас працюють «велюри». Коли в нас не працюють маленькі магазинчики, де можна по одній чи дві людини запускати. Але в нас працював, скажімо, «Епіцентр», і всі чудово розуміли, що там так само можна купити й інші речі, крім дезінфікуючих. Звичайно, людей ця несправедливість почала дуже сильно обурювати, крім того, що почали вже просто закінчуватися гроші. Тому цей карантин, який зараз гнучкий вводять, його потрібно було з самого початку вводити, а не доводити людей до зубожіння».