facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Масі Найєм: «Венедиктова боїться звільнення, тому намагається дати якісь блискавичні результати»

28.04.2020

Служба безпеки України завершила досудове розслідування справи Гандзюк. Слідство вважає, кінцевий замовник вбивства – голова Херсонської облради Владислав Мангер. Тим часом в понеділок ввечері близько сотні активістів зібралися біля Офісу президента та вимагали пояснень від Володимира Зеленського про завершення досудового слідства у цій справі та закликали відправити у відставку генпрокурора Ірину Венедіктову. На зв’язку зі студією «Доброго ранку, Країно!» Масі Найєм – адвокат, який прокоментує події, які відбуваються:

«Питання в тому, що раніше прокуратура просила чотири місяці для розслідування, після того як Левін повернувся в Україну. А закінчилося це все за місяць. Чому у нас викликає це певне здивування? По-перше, ще в середу казали про те, що неможливо передати матеріали до суду. Неможливо завершити досудове розслідування і передати матеріали в суд. За два дні щось помінялося дуже різко, і я, в принципі, роблю висновок, що пані Венедиктова просто боїться звільнення. Тому вона намагається блискавичні якісь дати результати, щоб Зеленський бачив, що вона дуже ефективна. Саме через це вони і завершили цю справу так, що навіть слідчі були здивовані тим, що власне таке сталося.

Окрім того, є ще певна кількість клопотань зі сторони потерпілих, на які навіть немає відповіді. Не те що задоволені чи незадоволені, просто немає навіть відповіді. І коли ми вчора були під Банковою, то прокурори казали, що вони навіть цього не отримували, цих клопотань. Що є неправдою, тому що про це говорилось ще тоді, коли звільнявся Трепак, і ці клопотання вже були у них. На цих клопотаннях просили додатково депутати за цих п’ятьох виконавців, хто вже сидить. Окрім того, є Павловський, який пішов на угоду зі слідством і мав дати ще додаткових доказів причетності або непричетності Мангера до цього злочину. Так само і Левіна. І, в принципі, той обсяг інформації, який вони зібрали, через рік-два, коли буде вирок суду і суд встановить, що якість досудового розслідування була не дуже високою і докази не дуже якісні, то вже буде не до того, хто був генпрокурором».