facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Тетяна Пашкіна: «Чула про багато випадків, коли топ-менеджери скорочують власні зарплати, що радує»

21.04.2020

«Противірусний» бюджет урізав зарплати, зокрема, чиновникам та суддям, але служителі Феміди працювати за 47 тис. грн. не хочуть. Ба більше – рішення про зменшення зарплати назвали незаконним. Свій коментар з приводу того, що судді проти урізання заробітних плат, та загалом про те, хто найбільше постраждав у період карантину від зменшення заробітку, глядачам «Доброго ранку, Країно!» надасть Тетяна Пашкіна – аналітик ринку праці:

«В мене є таке відчуття двостороннє. Тому що, по-перше, є функціонал, який повинні виконувати судді, і вони повинні виконувати його на сто відсотків. Виходячи з цього, заробітну плату не мали б скорочувати. Бо зарплату намагаються скоротити, якщо функціонал стає меншим. З другого боку, отримувати стовідсотково зарплату, коли в країні не дуже все добре з економікою і заробітна плата є не досить прийнятна, тому що ми бачимо, що скорочують зарплатню всім, і чому судді мають бути виключенням? Це хороше етичне питання. До речі, мені здається, відповідь до нього характеризує більш людей, які або погоджуються або не погоджуються з тим, що їм скорочують зарплату.

Якщо казати про тих, хто постраждав, то, звісно, постраждали найбільше ті бізнеси, які поставили на паузу. Якщо ми кажемо про сферу краси, якщо ми кажемо про спорт та оздоровлення, якщо ми кажемо про сферу гостинності, якщо ми кажемо про кафе, ресторани, то, звісно, якщо заклади не працюють, отримувати стовідсоткову заробітну плату працівникам вкрай важко. Через це деякі роботодавці відправляють своїх працівників у відпустку за власний рахунок або виплачують якійсь мінімум ключовим працівникам, аби вони не пішли. Або лишається невеличка окладова частина, а потім якісь бонуси, які були і складали досить суттєву частину, як чайові офіціантам, вони, звісно, мінімізуються. Або офіціанти перекваліфіковуються на кур’єрів, аби отримувати ще ту частину. Але що не може не радувати – чула про багато випадків, коли топ-менеджери скорочують собі навіть в бізнесі власні заробітні плати і бонусні системи. Навіть в тих бізнесах, які йдуть добре. А ще мені здається, що це етичне питання. Тому якщо працівники бачать, що одночасно з ними фінансово страждають і керівники і вони першими йдуть на скорочення заробітної платні, то це означає, що компанія здорова і немає такого, що всі рівні, але є рівніші за інших».