facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Святослав Олійник: «Ситуація з тестами по всій країні наступна: виробники продають тести і забувають покласти реагенти»

09.04.2020

Спалах коронавірусу у Першотравневську на Дніпропетровщині – є версія, що через баптистів, які не дослухалися порад і продовжують ходити на релігійні зібрання, хоча самі вони це заперечують. Розставити всі крапки над «і» для глядачів «Доброго ранку, Країно!» допоможе Святослав Олійник – голова Дніпропетровської ОДА:

«Тут треба внести ясність. Це помилкова інформація щодо баптистів. Це інша церква. Називається вона Християнська церква «Нове покоління». Це не баптистська церква. І це принципово, тому що люди різних конфесій до цієї інформації чутливо ставляться. Отже, це «Нове покоління». У них були щорічні біблейські читання, на які зібралися більше 400 людей із різних регіонів, у тому числі з різних країн – з Росії, Прибалтики, Білорусі і Молдови. А саме серед цих людей були перші виявлені хворі. Вони були виявлені в Росії, а потім вони передали інформацію учасникам цих читань в Україні. І ми зовсім в іншому місті взагалі першу хвору людину знайшли, а вже потім по встановленню контактів зрозуміли, що вогнищем було місто Першотравенськ. Наразі там вже встановлено і підтверджено більше 21 особи, яка вже підтверджена, що вона заражена вірусом. Зараз вже протестовано близько 90 людей, і ще 30 людей будемо тестувати сьогодні. Всі ці люди ізольовані, вони відомі. Ми повністю встановили контакти цих людей і зараз з’ясовуємо, яка доля людей, які роз’їхалися по інших регіонах. У тому числі будемо інформувати посольства інших країн.

Ситуація з тестами по всій країні наступна: я не знаю, з якої причини, то, хто закуповують та ті, хто продають, але тестів у нас достатньо, але біда в тому, щодо цих тестів потрібні реагенти, і цих реагентів немає. І виходить така історія, що в нас десятки тестів, які вже є, але ними не можна користуватися, тому що реагентів до них немає Зараз ми займаємося тим, щоб доукомплектувати тести реагентами. Це фірма-виробник повинна надавати. Якась незрозуміла ситуація: виробники продають тести і забувають покласти реагенти. По всій країні так. І відповідно я хочу звернути увагу всіх, хто займається закупівлями: тести без реагентів не працюють».