facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Ярослав Юрчишин: «Ми й далі підтримуватимемо законопроекти, які сприяють подоланню епідемії та зменшенню негативного впливу на економіку»

07.04.2020

Розколу у фракції «Слуга народу» немає, є дискусії стосовно ключових законів, а призначення Уманського і Ємця були помилковими кадровими рішеннями, з яких зробили висновки. Лідер партії «Слуга народу» та перший заступник голови фракції у парламенті Олександр Корнієнко дав розгорнуте інтерв’ю виданню «РБК-Україна», в якому, зокрема, розповів, до чиєї думки прислухається президент, ухвалюючи певні рішення. Про плани на найближче майбутнє та ситуацію у лавах «Слуги народу» розкажуть глядачам студії «Доброго ранку, Країно!» Віталій Безгін – народний депутат, фракція «Слуга народу», та Ярослав Юрчишин – народний депутат, фракція «Голос».

Останнє голосування, яке проходило в Раді, показує, що голосів у «Слуги народу» не вистачає.

Віталій Безгін: Звісно, що я продовжу думку голови партії про те, що зараз про розкол не йдеться, але, тим не менш, фракція велетенська, майже 250 осіб, є різні групи, різні бачення. Власне, що стосується останніх голосувань, то очевидно, що є певна група людей, яка не готова підтримувати співпрацю із західними партнерами, зокрема з МВФ, через що і сталося таке голосування. Плюс варто зазначити, що певна кількість народних депутатів або хворіють, або на самоізоляції. Тобто їхньої кількості так само не вистачило. На моє переконання, не йдеться про якійсь розкол, але йдеться про певні червоні лінії, які для певних депутатів є кричущими. Для когось це перемовини в Мінську щодо ТКГ, а для когось це «антиколомойський» закон.

Як ви гадаєте, що нині відбувається у фракції «Слуга народу» з приводу певних позицій щодо певних законів, зокрема щодо ринку землі та «антиколомойського»?

Ярослав Юрчишин: Коректніше його називати антидефолтним. Бо насправді він не стосується одного банку, мова йде про те, що якщо держава фактично викупила банки через те, що їхні власники прицільно намагалися їх банкроти ти, а кошти, які держава надавала зі Стабілізаційного фонду, просто розкрадалися, то звісно, це необхідний законопроект не лише для співпраці з МВФ, це необхідний законопроект для того,щоб ми були належними партнерами. І коли в країні зараз економічна криза, яка посилюється через те, що епідемія, відповідно необхідно справді мати доступ до коштів. І ми й далі будемо підтримувати ті законопроекти, які сприяють або подоланню епідемії, або зменшенню негативного впливу на економіку. Ми, в принципі, завжди говорили, що ми готові працювати конструктивно, і, на жаль, бачимо, що в більшості є невелика група людей, які ставлять інтерес власний, інтерес тих людей, з якими вони пов’язані, в даному випадку з паном Коломойським, вище, ніж національні інтереси. І це не лише люди в більшості. Наприклад, зараз відомо, що найбільше з майже 13 тис. поправок майже половину – 6 тис. подав Антон Поляков, якого свого часу виключили з більшості. Але є інші представники, які подали по півтори тисячі правок. Якщо проводити їхній просто філологічний аналіз, то це банальний спам. Це повторення, це зміна слова, тобто класична тактика, яку свого часу обрали представники «ОПЗЖ», які подали дублюючі правки. І зараз, на жаль, в цій спамовості берке участь якась частина більшості. Це не є якась критична група, це кілька людей. І питання, що, власне, будуть з цими людьми робити, чи будуть якісь кадрові рішення, як свого часу було про Полякова, звісно, до представників більшості. Ми й надалі відкриті для того, щоб приймати адекватні заходи і адекватні кроки.