facebook.com
instagram.com
youtube.com

Новини

Інна Совсун: «Кандидата на посаду міністра охорони здоров’я пана Степанова «Голос» не підтримував»

31.03.2020

Народні депутати призначили двох нових міністрів – охорони здоров’я та фінансів. Втім вдалося їм це зробити лише з другої спроби, адже спочатку не вистачило голосів. Про кадрові перестановки на рівні Кабінету міністрів говоритимемо з гостею студії «Доброго ранку, Країно!» Інною Совсун – народним депутатом, фракція «Голос»:

«Сергія Марченка я добре знаю, він працював в уряді до цього. Він працював на посаді заступника міністра фінансів. Власне з того часу я його добре знаю, і в нього хороша репутація серед людей, які працювали в уряді в цій сфері. Це людина, яка знається на публічних фінансах. Це людина, яка декілька разів працювала над зведенням державного бюджету, і це людина, яку партія «Голос» підтримала. Попри те, що ми не голосуємо за кадрові призначення, але ми дуже добре розуміємо, що в цій конкретній ситуації, в якій Україна зараз знаходиться, ми не можемо бути без міністра фінансів, коли треба проводити переговори з МВФ. І оскільки Сергій є фаховою людиною – професіоналом, то ми, попри те, що ми не голосуємо за всі кадрові призначення, будучи опозиційною партією, але Сергія ми підтримали на посаду.

Кандидата на посаду міністра охорони здоров’я пана Степанова ми не підтримували. У нього є різна репутація. Я особисто з ним ніколи не працювала, не співпрацювала, не знайома. Я чула різні відгуки про його роботу на посаді очільника Одеської ОДА. Є питання про джерела його доходів. У нас не було підстав підтримувати його на посаду міністра охорони здоров’я. Ми не голосували за нього. Очевидно, що ми голосували за відставку попереднього міністра охорони здоров’я пана Ємця, який відверто три тижні саботував підготовку України до зустрічі з епідемією коронавірусу. По пану Степанову – будемо дивитися, як він буде працювати, будемо оцінювати у залежності від результатів».